Slide

“Even miracles take a little time”

Elke keer ziet Manuela kleine en grote wonderen gebeuren in haar praktijk. “Het blijft bijzonder om te zien wanneer een disbalans van het hormoonstelsel opgelost wordt, een cyclus regelmatig wordt, een menstruatie minder pijnlijk of heftig, een vrouw beter slaapt en meer energie heeft, de vruchtbaarheid verbetert en een zwangerschap ontstaat”.

 

Toen Manuela meer uitdaging zocht tijdens haar studie Oefentherapie Mensendieck kwam ze in aanraking met acupunctuur en Chinese Geneeswijzen. Manuela was 20 jaar en woonde in Amsterdam. Op een zondag was er een open dag van een Academie voor Chinese Geneeswijzen in Centrum de Roos. Dit centrum ligt direct aan het Vondelpark. De sfeer en de inhoud hadden meteen haar interesse. Er werd de vraag gesteld “wat is gezondheid? En hoe ziet een gezond persoon er uit?” Dat zijn uitgangspunten van de acupunctuur en de Chinese Geneeswijzen. Ze is toen aan een basisjaar begonnen en daarna is ze er nooit meer mee gestopt!

Uiteindelijk heeft Manuela alle drie de pijlers van de Chinese Geneeswijze gestudeerd en is ze afgestudeerd acupuncturist, herbalist en tuina therapeut (Chinese massage). Daarna heeft ze zich gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische klachten en de begeleiding van koppels met een kinderwens.

Tijdens haar opleiding is ze meerdere keren naar China geweest waar ze stage heeft gelopen in een ziekenhuis waar de Traditionele Chinese Geneeswijze gecombineerd wordt met de Westerse Geneeskunde.

In 2008 richtte ze haar praktijk Acupunctuur Balans op. Toen ze in 2012 verhuisde naar Zwolle is ze verder gegaan in samenwerking met Acupunctuur Oost. Daarnaast wilde ze haar passie en specialisatie in het werken met vrouwenklachten vormgeven en heeft ze Acupunctuur 4 vrouwen opgericht.

Haar passie voor het behandelen van vrouwen en koppels met een kinderwens komt voort uit mijn fascinatie voor het hormoonstelsel en alles wat hierop van invloed is. “Elke vrouw kan wel wat ondersteuning gebruiken om vitaal te blijven in de huidige maatschappij. Ze is zelf moeder van een prachtige dochter en kan daarom ook haar ervaring delen.

Naast het werken in de praktijk geeft ze ook nog les bij Academie Bo Yi in zowel de acupunctuuropleiding als de kruidenopleiding. Hier doceert ze onder andere de lessen cyclusregulatie en kinderwens, premenstrueel syndroom (PMS) en menopauze.

Niels Klavers

Soms kan het voorkomen dat er een wachtlijst is bij Manuela. Zij biedt dan de mogelijkheid om de acupunctuur behandeling alvast bij Niels te starten. Niels heeft een praktijk in Wezep en Elburg. Wanneer de behandeling daar bevalt is het mogelijk door te gaan bij Niels. Mocht je toch liever de behandeling voortzetten bij Manuela dan kan dat ook en word je ingepland zodra zij weer plek heeft.

Doordat Niels ook Manuela haar man is, zijn de lijntjes kort en kan er makkelijk overlegd worden.

Neem gerust contact op