Slide

Chinese kruiden

Waar bestaan de kruiden uit?

Deze kruiden zijn in de meeste situaties plantaardig en kunnen bestaan uit o.a. takjes, wortels en bloemen. Wanneer er dierlijke producten gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld schelp van een oester, zal dit altijd in overleg plaatsvinden.

 

Zijn de kruiden veilig?

Het is enorm belangrijk dat de kruiden bij een goede kruidenapotheek besteld worden waar de kruiden volgens strenge kwaliteitsrichtlijnen zijn goedgekeurd. Onafhankelijke laboratoria  in Taiwan, België en Zwitserland testen al deze extracten op afwezigheid van zware metalen, pesticiden, aflatoxinen en identiteit.

Daarnaast is het belangrijk dat de kruiden door een gediplomeerd herbalist worden voorgeschreven. Een herbalist heeft kennis van de juiste samenstelling en dosering. Het is daarom niet aan te raden zelf via internet te bestellen.

Bij Acupunctuur voor Vrouwen worden de kruiden in overleg besteld bij: De Natuurapotheek of bij Dragon Herbs.

Meer informatie is te vinden op:

http://denatuurapotheek.nl
http://dragonherbs.biz

 

Hoe zien de kruiden er uit?

In de praktijk van Acupunctuur voor Vrouwen gaat de voorkeur uit naar granulaat, tabletten of capsules. In overleg kan een van deze vormen worden besteld.

 

Gebruik granulaat

Granulaat is een soort poeder. Met een maatlepel die bij de kruiden geleverd wordt, meet je de kruiden af daarbij uitgaande van de standaard dosering. Deze is 2 tot 3 maal daag een afgestreken maatlepel. Je giet hier dan (kokend) water over heen. Roer dan de kruiden totdat deze goed zijn opgelost. Nu kan je ze aflaten koelen of aanlengen met koud water. Aanbevolen wordt om ze warm te drinken.

 

Gebruik tabletten

De standaard dosering hiervan is 2 tot 3 maal daag 6 tabletten.

Gebruik capsules

De standaard dosering hiervan is 2 tot 3 maal daag 4 capsules.

icoon_1
Ondersteuning tijdens de zwangerschap en bevalling
icoon_2
Ondersteuning bieden bij IUI, IVF, ICSI en CRYO
icoon_3
Verbeteren van vruchtbaarheid
icoon_4
Opbouwen van energie en stressreductie

Neem gerust contact op