vruchtbaarheid

Heb je een kinderwens en wil je graag op een natuurlijke manier zwanger worden maar is dit tot op heden nog niet gelukt? Je hebt al een aantal onderzoeken gehad, misschien is er een oorzaak gevonden maar misschien ook (nog) niets en wil je graag je vruchtbaarheid optimaliseren? Acupunctuur verbetert de doorbloeding in je buik, baarmoeder en eierstokken en kan zo je vruchtbaarheid optimaliseren.

IUI-vruchtbaarheidsbehandeling

Zit je in of begin je aan een IUI traject? Acupunctuur is een goede aanvulling bij IUI-vruchtbaarheidsbehandelingen en verhoogt het slagingspercentage. Onderzoek naar de effectiviteit van kruiden en acupunctuur in combinatie met IUI behandeling laat een verhoging van het aantal zwangerschappen en geboortes zien.

IVF/ICSI

Acupunctuur verhoogt de bloedtoevoer naar de baarmoeder en eierstokken en kan een gunstig effect hebben op de hormonen die belangrijk zijn voor de follikelontwikkeling en innesteling tijdens IVF. Daarnaast kan acupunctuur de bijwerkingen van de medicatie verminderen. Ook ervaren vrouwen het traject veel minder stressvol wanneer de behandeling gecombineerd wordt met acupunctuur.

vruchtbaarheidsproblemen

Er zijn veel aandoeningen die je vruchtbaarheid kunnen verminderen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: endometriose, PCOS, fibromen, poliepen en cysten. Ze zorgen vaak voor een verstoring van je menstruatiecyclus. Al deze aandoeningen kunnen behandeld of ondersteund worden met acupunctuur en Chinese kruiden. De behandeling kan ook heel goed als voorbereiding op of ondersteuning tijdens een medische traject gegeven worden.

“always believe that something wonderful is about to happen”