Zussen rond Zwolle ~ Welkom zoals je bent

Hoe het begon…

De Zussen rond Zwolle ontstond in september 2017 na een lezing van Ton van der Kroon over de Woman Wage Peace. Tijdens deze avond zat ik naast Baukje de Boer. En we raakten aan de praat. Baukje vertelde over een groep ‘Zussen rond Zutphen’. Een groep van inmiddels 2000 vrouwen die in en rond Zutphen wonen. Vrouwen die elkaar helpen, steunen, delen, inspireren. Waarin activiteiten worden georganiseerd gericht op groei, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording maar ook voor de gezelligheid en om het leven te vieren. Maar ook om een zusters te steunen en te helpen die door een moeilijke periode gaan. Precies wat ik zocht en nog miste in Zwolle. Wat leek het mij heerlijk om mij aan te sluiten. Maar helaas…Zwolle lag te ver vanaf Zutphen en dus werd ik niet toegelaten. Dit raakte mij natuurlijk, het gevoel niet toegelaten te worden, er niet bij te mogen zijn, buiten gesloten worden…

Het begin van Zussen rond Zwolle

Tijdens een telefoongesprek met Laila, een vriendin uit Zwolle werd duidelijk dat het zo moest zijn. Want waarom wilden we eigenlijk helemaal naar Zutphen terwijl we in Zwolle wonen en leven? Waarom niet een ‘Zussen rond Zwolle’ oprichten? En zo begonnen we met eerst 3, toen 10, toen 30 vrouwen…

Sisters!

Inmiddels was ik ook lid geworden van de Landelijke Sisters! groep waar 15.000 vrouwen inzitten. En alsof het in de lucht hing en ik niet de enige ben met de behoefte aan zo’n netwerk ontstonden er Landelijk ‘Zussen rond…’ groepen, allemaal kleine sisterhoods.

En here we are, de groep bestaat inmiddels al uit 250 leden, mooie, wijze, krachtige, soms nog zoekende vrouwen/sisters. Er zijn al leuke activiteiten geweest, zoals een kennismakingsavond/brainstorm, een potluck met een loslaatritueel, een zomerse picknick, herfst high tea, een readingsavond, een visionboard maken, een Valentijnsactie etc…. Er is een knutsel en freubel groep en een handwerkgroep en er zijn plannen voor nog veel meer leuke, gezellige en inspirerende activiteiten.

Save the Date

De volgende activiteiten staan gepland:

  • Vrijdagavond 8 maart; Internationale Vrouwendag
  • Woensdagavond 20 maart; ondernemersborrel Zussen rond Zwolle

Join the movement

Lijkt het je ook fijn om je met een krachtige groep vrouwen te verbinden? Woon je in Zwolle of woon je in de buurt van Zwolle? Sluit je gerust aan. Dit kun je doen door lid te worden van de facebook groep Zussen rond Zwolle.

Wat is een sisterhood?

Deze groep komt voort uit een diep verlangen om met andere vrouwen een netwerk op te bouwen, een sisterhood te creëren waarin we voor elkaar zorgen, voor elkaar opkomen, elkaar steunen, waarin je kunt groeien, kunt dromen maar ook kunt rusten. Waarin we de essentie van het vrouwzijn (onder)zoeken zodat we vanuit deze kracht kunnen leven.

Jezelf mogen zijn

Een omgeving waarin je totaal jezelf mag zijn, authenthiek, jezelf kan ontdekken, jezelf gespiegeld kan zien in andere vrouwen.

Delen wat je bezig houdt

Een groep waarin je dingen kunt delen waar we allemaal als vrouw, als dochter, als moeder, als zus, als werknemer, als werkgever of nog anders tegen aan lopen.

Gevoelens uiten i.p.v. wegstoppen

Een plek waarin je je gevoelens kunt uiten, je vreugde, je passie, je sensualiteit maar ook je pijn, je verdriet, boosheid, angst, schuld en schaamte en rouw. Met onderling begrip, respect, vanuit een veilige omgeving.

Stralen en versterken

Een groep waar we elkaar versterken, waarin jij mag stralen, waarin jij je mag uitspreken en kunt laten zien!

Verbinding

Een sisterhood, een groep van vrouwen van alle leeftijden, vrouwen die willen leven en verbinden vanuit hun hart, die willen leven vanuit liefde in plaats van uit angst.

Verlang je ook naar een groep vrouwen en sisters om je heen? Meld je gerust aan op facebook of stuur mij even een berichtje. Je bent welkom zoals je bent.

Liefs,

Manuela