een regelmatige menstruatiecyclus

Een regelmatige menstruatiecyclus is een basis voorwaarde voor de vruchtbaarheid van een vrouw en ligt daarom aan de basis van acupunctuur behandelingen gericht op de vruchtbaarheid.

een goede ovulatie

De eerste fase van een menstruatiecyclus heet de folliculaire fase. In deze fase komt een follikel met daarin een eicel tot ontwikkeling. Vanuit de acupunctuur duurt dit gemiddeld zo’n 12 tot 17 dagen. Het mooist is wanneer er rond dag 14 een ovulatie (eisprong) plaats vindt. Vooraf is dit vaak te meten door een duidelijke LH piek. Je weet dan dat 24 tot 36 uur later je ovulatie plaats vindt. Behandeling voor een goede ovulatie vindt dan ook in de meeste situaties plaats rond de eisprong.

menstruatieklachten

Veel vrouwen hebben een pijnlijke menstruatie. Dat vinden we normaal en daar hebben we mee leren leven. Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is dit echter een teken van pathologie. Er gaat iets niet helemaal goed in het lichaam. Met acupunctuur kan deze pathologie behandel worden en verlicht of verdwijnt menstruatiepijn.

PMS-vrij leven

Voel jij je menstruatie duidelijk aankomen? Heb je buikpijn, rugpijn of hoofdpijn voordat je menstruatie doorkomt? Of voel je je eerder geïrriteerd, boos, angstig, onzeker? Ben je huilerig? Vermoeid? Heb je pijnlijke gezwollen borsten? Dit zijn allemaal symptomen die tot een premenstrueel syndroom (PMS) kunnen horen. Vanuit de acupunctuur is dit een teken dat het hormoonstelsel niet optimaal functioneert. De behandeling van menstruatieklachten met acupunctuur en/of Chinese kruiden geeft in veel situaties vermindering van de klachten en soms verdwijnen de klachten helemaal.

“To plant a garden is to believe in tomorrow”