~ Mijn Jubileum is een feit, alweer 10 jaar werkzaam als acupuncturist ~

Jubileum

2018 was het jaar van mijn jubileum. Alweer 10 jaar geleden, in 2008, schreef ik mijn praktijk in bij de Kamer van Koophandel. Na veel studeren, stage lopen, tentamens en examens dan mocht ik dan eindelijk aan het werk in mijn eigen praktijk. Ik begon met het geven van acupunctuurbehandelingen in Landsmeer. Toen heette mijn praktijk nog Acupunctuur Balans. Balans omdat de Chinese Geneeswijze altijd streeft naar balans van Yin en Yang.

Maar omdat mijn hart in die tijd toch nog in Amsterdam lag waar ik ook woonde verhuisde ik al snel met de praktijk naar Amsterdam. Toen ik niet veel later mijn man Niels ontmoette kwam ik uiteindelijk in Zwolle terecht. Omdat hij ook acupuncturist is, besloten we samen Acupunctuur Oost op te richten. Om mijn specialisatie in het behandelen van hormonale klachten meer bekendheid te geven besloot ik Acupunctuur 4 vrouwen op te richten.

Voor het eerst naar China

2008 was ook mijn eerste jaar dat ik naar China ging om stage te lopen in een ziekenhuis waar ze Chinese Geneeswijzen combineren met de Westerse Geneeskunde.

Een kruidenapotheek als middelpunt van een ziekenhuis

Het mooiste van mijn stage in China vond ik het meelopen in een traditionele kruidenapotheek. In een ziekenhuis voor Traditionele Chinese Geneeskunde is een kruidenapotheek het middelpunt van het ziekenhuis. In het ziekenhuis krijgen patiënten elke dag een nieuw kruidenrecept van de arts. Dit recept gaat dan naar de kruidenapotheek. Het samenstellen en afwegen gebeurd op traditionele wijze in de kruidenapotheek. Hierna worden de kruiden bereid/gekookt in een speciale ruimte order het ziekenhuis waarna de kruidenthee naar de patiënt wordt gebracht zodat deze de kruidenthee voor die dag kan opdrinken. 

By doing what you love, you inspire and awaken the hearts of others

Dankbaar

Wat is er veel gebeurd en wat heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb nu een mooi logo, een prachtige ruimte en ik ben nog elke dag blij en dankbaar om dit werk te mogen doen.

Warme groet,

Manuela