Autumn shows us how beautiful it is to let things go

Autumn shows us how beautiful it is to let things go

Steeds meer waardeer ik alle seizoenen van het jaar en verbind ik mij met het ritme van de natuur. De herfst is de tijd waarin onze energie, net als die van de natuur, naar binnen gaat. We hebben al een paar flinke stormen gehad en het wordt steeds kouder buiten. Na een paar droge en zonnige zijn de bladeren mooi verkleurd en laten steeds meer bomen hun bladeren los. Ik voel dat het voor mij ook tijd is om een aantal dingen los te laten en een frisse wind door mijn leven te laten gaan.

Een nieuwe fase

Zoals veel van jullie weten hebben wij een prachtige dochter. Ze wordt bijna 4 en dat betekent dat ze naar de kleuterschool gaat. Een nieuwe tijd breekt aan. Een tijd waarin ouders vaak weer wat meer ruimte krijgen maar hoe vul je dit in? Ga je meer werken? Meer sporten? Ga je een opleiding of cursus volgen? Of…?

“Practice what you preach”

Tropenjaren

Voor ons gezin waren afgelopen vier jaar tropenjaren. Werk stond regelmatig toch iets vaker op de eerste plek, in plaats van ons gezin. Ook al wilden we dat niet, toch gebeurde het. Mijn man had een enorm verlangen om Academie Bo Yi, een Academie voor Chinese Geneeswijzen op te zetten en ik voelde dat Acupunctuur 4 Vrouwen ‘geboren’ wilde worden.

Nu onze dochter naar school gaat realiseren we ons nog meer hoe kostbaar de tijd samen is. Toen ik weer begon met werken na onze vakantie, waarin we 4 weken als gezin samen waren geweest, vroeg het werk zo veel van mij dat ik voelde, zo wil ik het niet, zo gaat het niet langer.

Lichaam en Geest

Een van mijn motto’s is “practice what you preach”. In mijn praktijk geef ik veel leefstijl adviezen en een van mijn overtuigingen is dat het zo ontzettend belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Wat wil jouw lichaam je zeggen? Welke signalen krijg je? Zeggen je klachten iets waar je je (nog) niet bewust van bent? Lichaam en geest zijn namelijk nauw met elkaar verbonden en reageren constant op elkaar. Wat wil mijn lichaam mij zeggen? Waarom vraagt het werk op het moment zo veel van mij?

In contact met mijn hart

In contact met mijn hart en mijn buik voel ik dat de lange werkdagen bij Lotus Zen te veel van mij vragen. Ik wil meer in contact zijn met mijn vrouwelijke energie, mijn lichaam heeft behoefte aan Yin, meer balans tussen activiteit en rust, meer in contact zijn met ons gezin, meer naar binnen keren en vanuit deze rust weer gaan opbouwen en verbinden met dat waar mijn hart ligt.

Loslaten van Lotus Zen

Daarom heb ik besloten mijn huurcontract bij Lotus Zen op te zeggen en alleen nog vanuit de praktijk bij ons aan huis werken. Dit betekent dat ik meer rust en ruimte heb, meer flexibel ben, onze dochter kan halen en brengen van school en de middagen thuis kan zijn. Het geeft mij veel rust en ruimte om te genieten van ons gezin en deze winter het zaad te planten voor nieuwe activiteiten zodat deze steeds meer vorm krijgen.

“Accept what is, let go of what was and have faith in what will be”

Een frisse wind

Natuurlijk zit ik niet echt stil, want dat is ‘niets’ voor mij en ‘water’ hoort wel rustig te stromen. En hoe meer ik in contact kom met mijzelf, mijn hart, mijn passie mijn (innerlijk)vuur, hoe meer ik voel dat ik op ‘mijn pad’ kom. Het lukt mij steeds beter om naar mijn hart en de signalen van mijn lichaam te luisteren. Ik handel steeds vaker naar wat ik wil en wat ik vind in plaats naar wat  anderen willen of vinden. Voor nu laat ik los wat was, accepteer zoals het is en vertrouw op wat er komt.

Liefs,

Manuela