acupunctuur, Zwolle, zwangerschap, zwanger, zwangerschapsklachten, bevalling

Ervaring 4 Jou – Acupunctuur tijdens de zwangerschap

  • Hoe het begon; een onrustige huid
  • Kinderwens
  • Ik zag op tegen de bevalling

Een onrustige huid

Al sinds de puberteit had ik een erg onrustige huid. Na veel middeltjes van de drogist en apotheek te hebben gesmeerd ben ik op zoek gegaan naar een andere oplossing. Ik kwam via internet bij Manuela terecht. Ik stuurde haar een mail en direct werd ik serieus genomen. Wat ik erg fijn vond is dat er werd gezocht naar de oorzaak van het probleem en er niet alleen naar de symptomen werd gekeken.

“Na de eerste behandeling merkte ik resultaat”

Weinig energie

Naast een onrustige huid had ik ook weinig energie. Na de eerste behandeling merkte ik resultaat. Ik voelde mij veel fitter en zag mijn huid opknappen. Later ben ik, om mijn huid nog rustiger te krijgen, ook Chinese kruiden gaan gebruiken ter ondersteuning. Daarnaast bezocht ik ook de schoonheidsspecialiste voor speciale acne behandelingen.

“Bij het zwanger worden, zwanger zijn maar ook bij het herstel na de bevalling kreeg ik behandelingen”

Kinderwens

Toen mijn klachten onder controle waren bleef ik naar Manuela gaan. Eens in de zoveel tijd heb ik een oppepper nodig. Tijdens een van deze oppeppers besprak ik de wens voor een tweede kindje. Ook in dit proces, bij het zwanger worden, zwanger zijn maar ook bij het herstel na de bevalling kreeg ik behandelingen ter ondersteuning.

Ik zag tegen de bevalling op

Vooral tijdens de zwangerschap en richting de bevalling was ik gebaat bij de behandelingen. Ik zag erg tegen de bevalling op door de bevalling van ons eerste kindje. Deze was erg lang en ik had het gevoel totaal geen regie meer te hebben.

“Ik had nooit gedacht ooit het woord ‘prettig’ aan een bevalling te kunnen linken”

Hypnobirthing

Manuela attendeerde mij op ‘hypnobirthing’. Ik heb mij hierin verdiept en ben samen met mijn man de cursus hypnobirthing gaan volgen. Hierin leerde ik vertrouwen te krijgen in mijn zwangere lijf. Het lichaam van de vrouw is gemaakt om kinderen in te laten groeien en te baren. Door de positieve gedachten die ik mee kreeg vanuit hypnobirthing en de acupunctuur behandelingen had ik een prettige bevalling waar ik positief op terug kijk. Ik had nooit gedacht ooit het woord ‘prettig’ aan een bevalling te kunnen linken, maar het kan echt!

Een momentje voor mijzelf

Als ik had geweten dat acupunctuur zorgt voor een mooiere huid, meer energie en voor ondersteuning tijdens de zwangerschap zorgt had ik dit veel eerder gedaan. Door de week gaat veel van mijn tijd naar het gezinsleven en naar mijn werk. Het is daarom fijn om af en toe een momentje voor mijzelf te hebben en weer energie op te doen zodat ik weer volop kan genieten!

Gerdien