Ibiza, inzichten die ik daar hervond en mee terug nam

Eindelijk was het dan zo ver, 5 dagen voor mijzelf op Ibiza. Lang heb ik hier naar uitgekeken en ik heb mij vaak afgevraagd waarom ik hier zo’n behoefte aan heb. Ik denk dat meerdere factoren een rol spelen.

Tijd voor bezinning

Soms voelt mijn leven als een grote transformatie, er gebeurt zo veel, er komt zo veel op mijn pad, ik wil zo veel en vind zo veel dingen leuk. De tijd glipt door mijn vingers en daarom heb ik behoefte aan momenten van rust, stilte, bezinning om dicht bij mijzelf te komen, alles te verteren en te voelen wat er werkelijk toe doet.

Maximaal ontwikkelen

Daarnaast ben ik altijd al veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en wil ik mij als vrouw en mens maximaal ontwikkelen. Vragen als: wat heeft mij gevormd, wie ben ik, welke patronen komen steeds weer terug, wat houdt mij tegen, waar gaan mijn gevoelens en emoties over, wat wil IK en wat willen en verwachten anderen van mij, wat is mijn kracht en passie en wat heb ik hier bij nodig, hebben mij altijd al bezig gehouden.

Oase van rust

Wat was het fijn om deze dagen samen met mijn lieve vriendin Manou te delen. We kennen elkaar al vanaf ons 8ste levensjaar en hebben al veel lief en leed gedeeld.

We verbleven op prachtige plek in een oase van rust in een klein hostel in het noorden van Ibiza. Vanuit onze kamer konden we de zee zien, horen en ruiken. Elke dag begonnen we met een uur yoga aan het strand waarna we een verkwikkende duik in de zee namen. Terug bij het hostel stond het ontbijt voor ons klaar.

Cadeautjes van het leven

We hadden een auto gehuurd en omdat Manou het eiland al goed kent, heeft ze mij alle mooie plekken laten zien. Er waren zoveel geniet momenten en kleine cadeautjes van het leven. Zo hebben we prachtige stranden gezien, adembenemende zonsondergangen, kennis gemaakt met heerlijk veganistisch eten, een bezoek gebracht aan Casita Verde, een lezing bijgewoond over voeding (daar later meer over), een familieopstelling gedaan met stenen en veel inzichten rijker geworden.

Het verleden & puzzelstukjes

De laatste jaren, het verhuizen naar Zwolle vanuit Amsterdam, een praktijk opzetten in een stad waar alles nieuw is, moeder worden, heb ik als een behoorlijke achtbaan ervaren en op Ibiza vielen de laatste puzzelstukjes op hun plek.

De eerste puzzelstukjes begonnen begin 2016 al op hun plek te vallen tijdens een zeer intense training van Laila Porcu. In deze training werd ik uitgedaagd om diep naar binnen te gaan, naar mijn kern en alle gevoelens die bewust en onbewust spelen te onderzoeken, laag voor laag steeds dichter bij mijn bron te komen en mezelf te hervinden. Niet eerder kon een persoon en/of training mij zo dicht bij mijzelf brengen. Ik gun dit elke vrouw.

De cyclus van de 5 elementen

De stappen, verschillende lagen en emoties die aanbod kwamen in deze training herkende ik vanuit de vijf elementen leer uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Steeds meer werd mij duidelijk dat ik in deze training door de 5 elementen heen ging. In de training heb ik het Houtelement, Metaalelement, Waterelement en Aarde-element in mijzelf ten diepste ervaren. Alleen het Vuurelement ontbrak nog op de een of andere manier 😉

Het Vuurelement

Om het Vuurelement te ervaren moest ik naar Ibiza; warmte (zon)licht, blijdschap, positiviteit, bewustzijn en bezinning. Dit had ik nodig om ten diepste bij mijn kern, mijn bron, te komen en mijn innerlijk vuur, mijn passie en missie in het werken met en voor vrouwen te ervaren.

De toekomst & training voor vrouwen

Mijn tijd op Ibiza was het laatste zetje wat ik nodig had om een training voor vrouwen samen met Laila verder vorm te geven. We zijn hier inmiddels druk mee bezig. Ik vanuit Zwolle en Laila vanuit het ‘vurige’ Italië. Binnenkort meer hierover!  En…misschien moeten we de training afsluiten met het Vuurelement en gaan we met alle vrouwen die deelnemen (uiteindelijk) een keer naar Ibiza of Italië….

Ik wens je een vurige zomer.

Groetjes,

Manuela