Cosmetische acupunctuur, zwolle

Cosmetische Acupunctuur & Schoonheidsgeheimen van de Chinese Keizerinnen

Tot op heden is de wens van vrouwen om mooi te zijn en dat zo lang mogelijk te blijven groot. Miljoenen vrouwen streven een schoonheidsideaal na. Niets gaat hen te ver en geen techniek is te ingewikkeld of te lastig.

Cosmetische acupunctuur is een natuurlijke, effectieve, pijnloze en niet-chirurgische methode om de tekenen van het verouderingsproces te verminderen.

Hoewel cosmetische acupunctuur pas sinds kort steeds populairder wordt in het Westen heeft cosmetische acupunctuur al een lange geschiedenis in het Oosten. Al zo’n 2000 jaar geleden ontdekten de Chinezen dat een specifieke behandeling met acupunctuur een verjongend effect heeft op het gezicht. In deze tijd was cosmetische acupunctuur alleen voorbehouden aan de keizerin en de concubines van de Chinese keizer. De keizerinnen waren voorbeelden, ze moesten er zeer verzorgd en mooi uitzien, ook als ze ouder werden. Hun hofdames en alle hogergeplaatste vrouwen deden er alles aan om er zo veel mogelijk als de keizerinnen uit te zien. Hoe dichter zij het beeld van de keizerin benaderde, des te groter de kans was door de keizer zelf ‘gezien’ te worden.

Zoals overal elders op de wereld en in alle tijden hielden ook Chinese artsen zich met schoonheid en ouderdom bezig. Eeuwenlang waren ze op zoek naar het ‘onsterflijkheidselixer’. De ‘geheime’ recepten, zoals ze werden genoemd zijn tot op heden bewaard gebleven.

Chinese cosmetica richt zich altijd op het hele lichaam, ook als alleen maar het gezicht wordt behandeld. Het is een techniek die van binnenuit verjongt en onevenwichtigheden terug in balans brengt.

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is een pijnloze, niet-chirurgische methode om de tekenen van het verouderingsproces te verminderen. Het verbetert de spierspanning en de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en worden rimpels als het ware opgevuld. Daarnaast zorgt de behandeling voor een betere doorstroming van het gezicht waardoor zwellingen en verkleuringen, zoals bijvoorbeeld wallen onder de ogen, afnemen. Tevens heeft de behandeling een liftend effect waardoor ook zakkende oogleden en het uitzakken van de huid in gezicht en hals verminderen.

Kortom: cosmetische acupunctuur is meer dan een verjongende gezichtsbehandeling, het is een behandeling die van binnenuit revitaliseert en verjongt en onderliggende onevenwichtigheden in de persoon verbetert.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is gebaseerd op de principes van Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM). Hoewel het pas sinds kort steeds populairder wordt in het Westen heeft cosmetische acupunctuur al een lange geschiedenis in het Oosten. Duizenden jaren geleden ontdekten de Chinezen al dat specifieke behandeling met acupunctuur een gezichtverjongend effect heeft.

Hierbij worden zeer dunne naaldjes in bepaalde gebieden van het gezicht gezet. Specifieke punten worden gekozen om de doorbloeding en de beweging van energie in het lichaam te bevorderen. Daarnaast wordt een aantal zeer kleine en dunne naaldjes (intradermals) rechtstreeks in de rimpels aangebracht. Deze intradermals stimuleren de collageenproductie precies daar waar het nodig is. Hierdoor worden de rimpels opgevuld.

Wat zijn de effecten?

 • Verhoging van de collageenproductie
 • Verdwijnen van fijne lijntjes en verminderen van diepe rimpels
 • Verbeterde spierspanning
 • Hogere elasticiteit van de gezichtsspieren
 • Verminderen van dubbele kin en hangende oogleden
 • Verminderen van vocht en verkleuring van wallen
 • Verhoogt de plaatselijke bloed- en lymfecirculatie
 • Verzacht de huid en verbetert de gelaatskleur
 • Vermindert ouderdomsvlekken en rode vlekken
 • Verbetert de stofwisseling
 • Vermindert stress en bevordert de algehele gezondheid en welzijn

Waarom cosmetische acupunctuur in plaats van een chirurgische Face Lift?

Cosmetische Acupunctuur is geen vervanging voor cosmetische chirurgie. Het is een natuurlijk alternatief. Acupunctuur is minder kostbaar dan cosmetische chirurgie, het is veilig, praktisch pijnloos, heeft geen bijverschijnselen of risico’s van vervormingen, verlies van spiercontrole of tintelingen. Bovendien heb je geen ‘social downtime’ zoals tijdens de herstelperiode met zwellingen en verkleuringen als gevolg van cosmetische chirurgie. Ook de onnatuurlijke uitstraling die vaak het gevolg is van een Botox behandeling, inspuiting met fillers of chirurgie zie je niet bij Cosmetische Acupunctuur.

Goed om te weten:

 • Een behandeling duurt 1,5 uur.
 • Het programma bestaat uit een reeks van 10 behandelingen één keer per week. Rondom de zevende behandeling worden de effecten het meest blijvend.
 • Iedere persoon reageert anders, afhankelijk van de levensstijl voorafgaand aan de behandeling.
 • Na deze reeks is het raadzaam om iedere 10 weken een onderhoudsbehandeling te nemen. Hierdoor wordt het behaalde resultaat ook op de lange termijn behouden.
 • Alleen de meest geavanceerde steriele naalden van chirurgisch staal worden (éénmalig) gebruikt.
 • De kosten van een behandeling zijn 130,-