Essentiële oliën voor je gezondheid

Essentiële oliën; een geurige aanvulling

Afgelopen jaar ben ik begonnen met een moestuin en een online cursus Natuurlijk Leven. Steeds meer ontdek ik dat ik een hele grote  passie voor planten en kruiden heb. Vanmiddag op mijn moestuin hoorde ik een voorbijganger zeggen “als je goed voor planten leert zorgen, leer je ook goed voor jezelf zorgen”. Steeds meer begin ik het belang in te zien van een zo natuurlijk mogelijke leefstijl; een leefstijl met zo min mogelijk chemische en kunstmatige stoffen. Wat mij betreft is dit het beste voor mens en milieu maar zeker ook voor een goede hormoonbalans.
 
doTERRA
Afgelopen winter kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van doTERRA. Er ging een wereld voor mij open. Een wereld vol (vergeten) wijsheid van planten en kruiden. Ik word er zo blij van dat ze inmiddels niet meer weg te denken zijn uit mijn leven en praktijk. Graag neem ik je mee in mijn nieuwe passie; het werken met essentiële oliën. Maar eerst nog even terug naar hoe mijn liefde en passie voor planten en kruiden begon.

Een moestuin

Begin vorig jaar toen ik een moestuincursus volgde, besloot ik maar meteen ook een moestuin te nemen. Ondanks dat het onwijs veel werk was omdat ik een tuin had genomen vol kweekgras (waar ik nog nooit van gehoord had) heb ik onwijs genoten van het vele buiten zijn, het werken met planten tussen de kruiden, groentes, bloemen en vlinders.

Natuurlijk leven

Tegelijkertijd volgde ik een online jaartraining Natuurlijk Leven. Hierin leerde ik o.a. hoe je ‘onkruid’ kunt verwerken in je eten. Hoeveel vitamines, mineralen en anti-oxidanten hier in zitten…Ik leerde over de geneeskrachtige werking van planten en kruiden en hoe je deze in kunt zetten voor jezelf en je omgeving. Verder leerde ik hoe ik mijn eigen zeep, gezichtscrème, shampoo en schoonmaakmiddelen maak.

Chinese kruiden

Binnen mijn werk als acupuncturist werk ik zoals jullie wel weten ook graag met de Chinese kruiden. Dit is echter nog een behoorlijk onbekend stuk van de Chinese Geneeswijze. Maar het is wel iets waar ik ontzettend blij van word omdat het effect hiervan naast de acupunctuur zo ontzettend groot is.

De (vergeten) kracht van kruiden

Kortom, waar ik dus heel erg blij van word is het werken met planten en (geneeskrachtige)kruiden. Waarom? Omdat ze (meestal) lekker ruiken, ze er mooi uitzien en ze ook een enorm (vergeten) kracht hebben om lichaam en geest te herstellen en te vitaliseren.

Essentiële oliën

Afgelopen winter kwam alles samen toen ik de kracht en wijsheid ontdekte van essentiële oliën. Dit zijn door planten aangemaakte stoffen en aromatische moleculen die planten hun specifieke geur geven. Deze natuurlijke samenstellingen worden al duizenden jaren in hoge concentraties gebruikt vanwege hun grote invloed op de gezondheid. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om pijn te verlichten, emotionele schommelingen te verminderen, hormoonbalans te herstellen en ga zo maar door…Voor ik het wist gebruikte ik de oliën op veel verschillende vlakken…

Mijn huis en praktijk ruiken er heerlijk door, ik kan het afstemmen op wat ik en/of mijn cliënten op dat moment nodig hebben,

Ik verwerk ze in mijn verzorgingsproducten, voor een extra herstellend en verjongend effect,

Ik gebruik ze voor mezelf, mijn gezondheid, bij spanning, om heerlijk te slapen, voor een goede darmwerking en hormoonbalans,

Ik geef ze mee aan clienten ter ondersteuning van de behandeling; voor het verminderen van menstruatiepijn, stemmingswisselingen, opvliegers, slaapproblemen, pijnklachten maar ook voor energie, weerstand en verkoudheid,

Ik gebruik ze ter versterking van de acupunctuur en acupressuur,

Ik kook er mee, en geef mijn voeding met een kleine druppel een extra boost, wat extra smaak,

Ik maak er mee schoon.

Niet meer weg te denken uit mijn leven en praktijk

Kortom, voor ik het wist breidde ik mijn werkzaamheden uit en integreerde ik de oliën in mijn dagelijks leven en in mijn praktijk.

Meer weten/leren?

Wil je hierover meer weten en/of leren? Ben je nieuwsgierig naar de oliën? Neem gerust contact op of hou mijn website en social media in de gaten voor berichten en trainingen.

Neem een kijkje op mijn olie-website

Kun je niet wachten? Dan kun je via deze link eens op mijn olie-website kijken. Heb je interesse in een olie? Laat het mij weten want via mij kun je de oliën met 25% korting bestellen.

Veel liefs, Manuela