de man

Wanneer een kinderwens uitblijft kan dit behoorlijk veel emotionele pijn met zich meebrengen. Als partner voel je je vaak machteloos. Je wilt graag iets doen voor je vrouw. Waar je je vrouw in ieder geval mee helpt, is zelf fysiek en mentaal vitaal te blijven. Maar natuurlijk mag er ook ruimte zijn voor jou verdriet zolang dit binnen een grens blijft. Acupunctuur kan je helpen vitaal en ontspannen te blijven.

betere kwaliteit sperma

Verschillende onderzoeken uit verschillende landen tonen aan dat acupunctuur en Chinese kruiden kunnen helpen bij het verbeteren van de spermakwaliteit. Dit is met name het geval wanneer de hoeveelheid of beweeglijkheid minder is of wanneer er hoge aantallen zijn met abnormale vormen.

minder stress

Lange werkdagen, ongezonde voeding en veel stress verminderen de zaadproductie en zaadkwaliteit. Voortdurende stress zorgt er voor dat het lichaam bloed richting hart, longen en hersenen stuurt. Het lichaam ‘bezuinigt’ dan op de zaadproductie en zaadkwaliteit. Om zaadcellen te maken is voldoende energie nodig. Acupunctuur helpt stress te verminderen en kan er voor zorgen dat je lichaam weer de ‘juiste prioriteiten’ stelt.

betere kwaliteit sperma

Goede leefstijlfactoren hebben een grote invloed op de productie en de kwaliteit van het sperma. Denk hierbij aan het gebruik van alcohol, roken, mobiele telefoon. Maar ook een gezond voedingspatroon en een ontspannen leefstijl is van belang. Acupunctuur 4 Vrouwen biedt tips en adviezen van uit de Chinese (voedings)leer.