Een ervaring 4 Jou Samen met mijn man ging ik naar de acupunctuur tijdens ons ICSI traject

Een enorm verlangen

In januari 2015 hebben mijn man en ik een eerste consult bij Manuela gehad. Onze wens om een kindje te krijgen was inmiddels al een enorm verlangen geworden.

Naast het ziekenhuistraject hadden wij behoefte aan meer ondersteuning die niet zo klinisch is. We hadden al een ICSI-behandeling ondergaan. Deze behandeling was erg zwaar met veel bijwerkingen en met teleurstellingen dat het niet gelukt was.

Op advies van een collega heb ik een afspraak gemaakt bij Manuela.

In het ziekenhuis is de behandeling vooral gericht op de vrouw, ook als de oorzaak van het probleem niet per se bij de vrouw is vastgesteld. We vonden het daarom prettig om samen naar Manuela te gaan.

Mijn man was na de eerste behandeling heel enthousiast

Mijn man was erg nuchter en afwachtend, eerst maar eens zien, zelf ervaren en dan geloven. Bij het eerste consult hebben we allebei na een goed gesprek een korte behandeling gehad. Mijn man was na de eerste behandeling heel enthousiast, wat voelde hij zich fijn en ontspannen. Vervolgens hebben we allebei een eigen behandeltraject gevolgd die afgestemd was op de behandeling in het ziekenhuis. We hebben dit beiden als erg prettig ervaren, de behandeling gaf ons ontspanning, rust en warmte. Manuela is een begripvolle en rustige vrouw die echt de tijd neemt en de behandeling goed afstemt op je lichaam. Ook in combinatie met de kruiden die we allebei op advies van Manuela namen.

We konden het ICSI traject mentaal en fysiek veel beter aan

Bijna geen last van bijwerkingen

De tweede ICSI-behandeling was een stuk minder zwaar, vanwege de acupunctuur had ik bijna geen last van bijwerkingen en klachten. We gingen het tweede ICSI-traject in met meer vertrouwen in ons lichaam en we konden meer rust en ontspanning vinden tijdens het traject. Dit was zoveel fijner dan de eerste behandeling. Doordat we beter wisten wat we konden verwachten en door de ondersteuning van Manuela, de acupunctuurbehandelingen en kruiden, konden we het mentaal en fysiek veel beter aan.

Na 3,5 jaar eindelijk in verwachting 

Onze wens, ons enorm verlangen werd in juli 2017 werkelijkheid. Na 3,5 jaar was ik in verwachting van ons kindje. Een droom waarvan we niet zeker wisten of die uit zou mogen komen. Vol dankbaarheid en met trots kunnen we nu genieten van ons gezinnetje.

May Your choices reflect your hope, not your fears

Verlies jezelf niet

Iedereen die dit leest heeft een eigen verhaal. Verlies jezelf niet. Het heeft ons geholpen om de tijd te nemen, om afleiding te zoeken, om te kunnen herstellen na een zware behandeling en weer een tegenslag, om daarna weer verder te kunnen. Zorg goed voor jezelf en volg je gevoel.

Judith